Huis Marseille, Museum voor Fotografie, Amsterdam Bernd, Hilla en de Anderen boek en tentoonstellingstypografie

  • boekformaat 17 × 22 cm
  • afwerking 64 pagina’s, gebonden in Zwitserse bindwijze
  • druk Zwaan Printmedia Wormerveer
  • tentoonstelling uitnodiging, driehoeksbord-affiche, tentoonstellingsbelettering (buitenborden, banieren, wandteksten, titelbordjes, productiebegeleiding, belettering)

De tentoonstelling bevatte een selectie uit bekend en minder bekend werk van de Düsseldorfer Photoschule, die bestaat uit oud-fotografiestudenten van de Kunstakademie Düsseldorf onder Bernd en Hilla Becher, en hun opvolgers Thomas Ruff en Andreas Gursky.
De school heeft sinds de jaren zeventig de richting van de hedendaagse fotografie sterk beïnvloed door een formele en conceptuele werkwijze te introduceren, die vooral registreert en de onderwerpen ontleedt tot hun essentie.
In de tentoonstelling werden werken uit de collectie van Huis Marseille gecombineerd met vroeg werk van fotografen als Candida Höfer, Thomas Ruff en Thomas Struth met recentere werken van de nieuwe generatie.

Huis Marseille is het eerste fotografiemuseum van Amsterdam. Het museum heeft een gevarieerd tentoonstellingsaanbod en bezit een grote eigen collectie die voornamelijk bestaat uit hedendaagse fotografie.